Forside
Der er kun få mennesker, der ikke på en eller anden måde ønsker, at kende sin egen historie eller oprindelse. Når vi møder en vi ikke kender siger, eller tænker, vi ofte hvem er hun/han, og når der så sættes ord på, sker det ofte, at man kommer til at syntes rigtig godt om vedkommende. Hvorfor skriver vi så dette. Jo for Mark Shuttleworth er ikke en hr. hvem som helst. Klik på UBUNTU logoet og lær ham nærmere at kende. Kort sagt UBUNTU er en filosofi der går ud på at have og vise overskud.
Mark Shuttleworth
Mark Shuttleworth
Mark Shuttleworth er en visionær sydafrikaner, med en del millioner på bankbogen. MS (forveksl ikke initialerne med noget andet MS) har sat en ære i at samle al den viden der ligge rundt om i verden omkring Linux og Linux programmering og finde en standardisering, der bevirker at det nu er blevetet mulig at samle disse ting, og skabe en stærk platform der er gratis. Dette vil især være til gavn for de mennesker der bor i den mindre bemidlede del af verden.Kom godt igang:

P
ogrammet kan downloades fra dette link: - https://ubuntudanmark.dk/

Der kommer normat to opdateringer om året i henholdsvis april og oktober måned.Opdateringerne lægger sig normalt autometisk ind og påplads.

På disse link får du god hjælp til at komme igang, eller videre med at få forståelse af LINUX. Siden er ikke ny men stadig aktuel.

Det er sådan at når du har downloadet og brændt en installations CD (bemærk det er en ISO fil) kan du arbejde med UBUNTU direkte fra CDen uden at denne først skal installeres. Derom kan du læse mere på UBUNTU Danmark´s hjemmeside på overstående www adresse.

CopyFix mener: Skær ned på omkostningerne, og giv medarbejderne mere fryns. Glade medarbejdere producere mest

Ubuntu er naturligvis
oversat til DanskOm tegneprogrammet "The Gimp"

Wikipedia skriver
: The GIMP (akronym for: GNU Image Manipulation Program) er et frit billedbehandlingsprogram, hvis styrke ligger i behandling af
bitmap-billeder.
Det indeholder utroligt mange funktioner, herunder filtre til håndtering af fotografier, billeder og tegninger. Hertil kommer et script-sprog (Script-Fu) og mange udvidelsesmoduler ("plugins").
Programmet er i open source-kategorien og frigivet under GNU General Public License. Det kan anvendes på de fleste operativsystemer (herunder Unix, Linux, Windows og Mac OS X) og er oversat til mange sprog, herunder dansk.

CopyFix mener: Der findes mange forskellige tegne og billedbehandlingsprogrammer på markedet, af yderst svingende kvalitet. Et af de mest kendte og roste til fotobehandling er vel "Adobe Photoshop", der kan alt hvad hjertet begærer, indenfor sin genre men det koster også rigtig mange penge. Gimpen, som nogle kærlig har valgt at kalde programmet, får også rigtig mange roser. Gimpen har den rigtig store fordel at den er gratis.
Det skal retfærdighedsvis nævnes at vi har set "Adobe Photoshop" til Windows, fungere også på UBUNTU ved hjælp af programmet "Vine"
Ny vertion (altid) på vej.
DVD afspilning.

Det kan klart anbefales at anvende "VLC Media plater". Husk at instalere alle de nødvendige codecs der er at hente under "Tilføj/Fjern" derefter er det nødvendigt at køre et lille tilægsprogram i "Terminal". Programstumpen lægges ind her og kan kopieres over og køres og ja, så kan du se DVDe. god fornøjelse.

sudo /usr/share/doc/libdvdread3/install-css.sh
(PDF fil)
om Gimpen

Og hvad sagde den tidligere Sydafrikanske
præsident Nelsom Mandela så om UBUNTU.
Ja klik på "Go byond windows" og bliv klogere.
Hvorfor skulle jeg/vi dog skifte til UBUNTU?
- Blandt andet fordi Microsoft Windows bliver ved med at skifte til nyte systemer, "for at holde gryden i kog" og pengemaskinen i gang. Hver gang volder det mange brugerne nye og uoverskuelige problemer.Så hvorfor give penge for noget man kan få gratis, og samtidig også virker og er let og overskueligt at tilgå?

- Der ligger nu over 1000 gratis programmer til Linux på nettet. Der er også adgang til rigtig mange gratis programmer, der kan hentes ved hjælp af et ikon i selve systemets egen opsætning. Efterfølgende er der ingen problemer, hverken med installation eller afinstallation.

- Der er stor hjælp, at hente rundt om på nettet. UBUNTU har blandt andet en dansk side med et et FORUM, hvor du
kan hente svar på næsten hvad som helst omkring UBUNTU.